natuurgeneeskundig-therapeut-Maurik

Kindercoach in Maurik

Kindercoaching, braingym, ismakogie & onderlinge kindermassage

In mijn kinderpraktijk RELEKSJ begeleid ik kinderen met verschillende klachten, bijvoorbeeld dyslexie, moeite met rekenen, taal, zelfvertrouwen, concentratie enz.

“Achter elke klacht zit een oorzaak. Ik help in het vinden van de oorzaak en het samen werken aan de oplossing”

kindercoaching-Maurik-Geldermalsen-Tiel

Kinderpraktijk RELEKSJ

In mijn kinderpraktijk RELEKSJ begeleid ik kinderen door middel van coachen, braingym, ismakogie & onderlinge kindermassage.

Ismakogie voor kinderen.

Bewegen is gezond. En de Ismakogie draagt daar een steentje aan bij. Ismakogie activeert door iedere beweging het hele lichaam, met minimale krachtsinspanning.

Het is een bewegingsleer die je bewust laat voelen en bewegen. Jonge kinderen die een verkeerde houding aanleren kunnen daar veel last van hebben. Lichamelijk maar ook sociaal. Door de bewegingen op een speelse manier te geven zal de motoriek en coördinatie verbeteren.

Door een goede lichaamshouding neemt het zelfvertrouwen toe. En vooral plezier beleven aan bewegen.

kindercoaching maurik-Tiel-Geldermalsen
Kindercoaching-Maurik-massage

Onderlinge kindermassage

In een groep leren de kinderen op een positieve manier elkaar aan te raken. Het geeft de kinderen de mogelijkheid om met elkaar emoties te delen om of voor zichzelf of voor elkaar te zorgen. Hierdoor zal er meer respect naar elkaar zijn.

Denk hierbij aan kinderen die moeilijk contact maken met andere kinderen, weinig zelfvertrouwen/eigenwaarde hebben (worden vaak gepest), onrustig zijn, zich moeilijk kunnen concentreren, agressief gedrag tonen (zijn vaak de pesters), slecht slapen of moeilijk in slaap kunnen komen.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 1 uur.

Braingym

Braingym is een bewegingsprogramma voor kinderen maar ook voor volwassenen. Braingym zijn bewegingen die de communicatie tussen beide hersenhelften bevordert. Brein en lichaam ontwikkelen zich gelijk en stimuleren elkaar om goed te kunnen samenwerken.

Dit is een vereiste om goed te kunnen leren. Eigenlijk gaat dit proces geheel vanzelf. Maar soms kan de ontwikkeling verstoord raken. Bijvoorbeeld door moeilijkheden thuis, concentratie problemen, autistisch gedrag, gepest worden of zelf pesten, angsten, faalangst, black-outs bij examen of toetsen. Deze stressoren blokkeren dan de samenwerking tussen beide hersenhelften en zintuigen.

Preventief werkt Braingym ook heel goed. Het kan individueel of in groepjes gegeven worden. Scholen kunnen contact met mij opnemen voor Braingym in de klas.

Kindercoaching-Maurik-Tiel-Geldermalsen-braingym
Kindercoaching-kindermassage

Kindercoaching

Omdat er meestal achter een klacht wel een oorzaak zit heb ik mezelf verder verdiept in kindercoaching. In 2015 ben ik gestart met de opleiding kindercoach. Hierdoor kan ik kinderen begeleiden om hen te helpen bij het vinden van oplossingen. En het mooie is, ik kan alles wat ik geleerd heb met elkaar combineren.

Monique Motshagen kindercoaching Maurik-Tiel-Geldermalsen

Hoi, ik ben Monique

Sinds 1993 werkzaam als Natuurgeneeskundig Therapeut in Maurik.

Ik kreeg steeds meer kinderen in mijn praktijk voor beweging en massage. Ik ben daardoor de cursus onderlinge kindermassage en braingym gaan volgen. Hierdoor kon ik kinderen begeleiden met verschillende klachten, bijvoorbeeld dyslexie, moeite met rekenen, taal, zelfvertrouwen, concentratie enz.

Omdat er meestal achter een klacht wel een oorzaak zit wilde ik mij verder ontwikkelen in het coachen. In 2015 ben ik gestart met de opleiding kindercoach. Hierdoor kan ik kinderen begeleiden om hen te helpen bij het vinden van oplossingen. En het mooie is, ik kan alles wat ik geleerd heb met elkaar combineren.

In mijn kinderpraktijk RELEKSJ begeleid ik kinderen doormiddel van coachen, braingym en onderlinge kindermassage.

Tarieven

Kindercoaching-ismakogie-Maurik

Kindercoaching

60 minuten; € 75,-
Gratis kennismakingsgesprek

Kindercoaching-ismakogie-Maurik

Kindertekening analyseren

Eén tekening analyseren; € 25,-
Tekening analyseren en bespreken tekening; € 45,-
Tekening lezen, analyseren en advies; € 65,-

Kindercoaching-ismakogie-Maurik

Ismakogie

60 minuten; € 15,-
10 lessen; 140,-
Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Kindercoaching-ismakogie-Maurik

Prikkeltraining

6 lessen; € 65,-

Kindercoach-Ismakogie-Maurik-Tiel-Geldermalsen

Alle tarieven zijn vrijgesteld van BTW.
Ik behandel uitsluitend op afspraak

natuurgeneeskundig therapeut Maurik contact

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Neem contact met me op

10 + 1 =

Door verzending van het contactformulier ga ik akkoord met de privacyverklaring